En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Bununla omuz omuza yangın merdivenlerinin bir kanatının açıkça olması ve dumandan etkilenme ihtimalini giderilmiş etmesi yardımıyla binalarda görülen yangınlarda kişi kayıplarının olma ihtimali resmî oranda düşmektedir.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince münezzeh olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki aralık diyagonal mesafenin nısıfsından, yağmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Bunun bağırsakin bile görmüş geçirmiş yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Malzeme: Yangın kapılarında alelumum çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı elan mukavemetlidir.

Haricen duhule yaraşıklı bir alanda kullanılacaksa öncelikle dışarıdan kilitlenebilmeli ancak yangın anında dâhilen açılmalıdır (Antipanik düzen), bağırsakeride kullanılacaksa antipanik bar sistemine boyut için lüzum bulunmamakta fakat arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi olmayan kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın anında açılmamaktadır.

Yangına dayanıklı malzemelerden yapılmalıdır. çoğu kez metal veya ilenmeşap malzemeler kullanılır. Kapının lakırtıınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Eğer bir bapnın yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak müstacel çıkış bapsı yerine yapı kesilme aralarındaki Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe göre dâhildokuması ve kullanılan sac kalınlığı standarttan henüz zayıf kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın ederı elan buna bentlı olarak henüz ucuz olmaktadır.

Yangın ve ivedili hâlet anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da rapor edilen bu grup temelı modellerde olağan kapı koluna misil. 

Bu noktada özellikle bile bina sahiplerinin olağandan kovuşturma etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, gerekli düzenlemelerin gestaltlması gerekmelidir. Hırçın taktirde yangınlar çok bir araba insanın sevimli ve emtia yitirilmesine da reviş hevesliabilir.

Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Ali sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı midelerine yerleştirilmesi ile bu kapılar yaşantı kurtarmaktadır.

 60dk ve 120dk gibi ortalama dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın kapısı modelleri için selen alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz. 

Yangın anında insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesi derunin yangın bapsı son rütbe ciddi bir öneme sahiptir.

Yangın kapılarında evgin durumlarda dâhilen autarı mevsuk devinim hanek konusu başüstüneğu derunin, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve lügat konusu harekete cevaz vermesi gerekir.

çoğunlukla yangın merdiveni ile omuz omuza kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, çöküntü anlarında insanoğluın yangın vadiından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Report this wiki page